Welkom op onze Winterse blog

Wat vliegt de tijd en wat hebben wij een plezier in ons werk.
Nou ja, werk… het is onze passie! Heerlijk buiten, soms in de regen, maar ook dat heeft zijn charme. Het regent namelijk bijna nooit de hele dag. En nu is het toch ook echt winter geworden. Sneeuw met overdag een heerlijk zonnetje erbij.

We bezorgen dagelijks ons haardhout en we hebben erg veel nieuwe, maar ook veel bestaande klanten weer blij kunnen maken met goed stookhout. Ons natuurlijk gedroogd haardhout is hierdoor bijna uitverkocht…

Daarom zijn we, net als vorig jaar, weer in gesprek gegaan met de firma waar we ons eigen mooi stookhout laten drogen. Anders dan vorig jaar, hebben we nu een transporteur gevonden. Die bij onze locatie het natte eiken haardhout ophaalt en het naar de ovens brengt. Het haardhout gaat per kuub in een krat en gaat dan ook per krat de oven in. Zodra het haardhout droog genoeg is, wat uiteraard gemeten wordt en na goedkeuring, gaan de kratten weer in de vrachtwagen terug naar onze locatie. Daar zetten wij ze klaar om te bezorgen naar onze klanten.

Door deze extra handelingen brengt het oven gedroogde hout t.o.v. natuurlijk gedroogd hout kosten met zich mee. Zoals de transportkosten en het drogen in de ovens. Deze kosten moeten we dan ook deels doorrekenen in onze prijzen. Voor de prijzen van het ovengedroogde hout, verwijs ik jullie dan ook graag naar de rubriek ‘prijzen’ op onze website.

We zijn afgelopen zomer echt flink doorgegaan met hout zagen en kloven, maar toch was de voorraad natuurlijk gedroogd hout niet voldoende. Maar met een transporteur uit de regio, ovens in de regio en hout uit de regio, kunnen we ons Mooi Stookhout product het hele jaar door blijven aanbieden.

Mooi Stookhout oven gedroogd eiken is dan wel verkrijgbaar voor een meerprijs, maar beter iets duurder en te koop, dan niet meer verkrijgbaar. Wij wensen jullie veel stookplezier.

Uw warmte onze passie! Warme Winterse Groet, Mooi Stookhout

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook en Instagram!

×