Hallo mensen, wat mooi dat jullie onze blog weer lezen.

Inmiddels is het eind december en de dagen zijn kort. De kachels branden volop en het houthok zal dan ook flink leeg raken.

In voorjaar en zomer verkopen wij het meeste haardhout, in Lochem en omstreken. Daar we erg blij mee zijn, want zo heeft iedereen zijn voorraad vroegtijdig op peil. Maar in de wintermaanden is er ook nog steeds vraag naar droog, mooi stookhout. Meestal zijn dit mensen die in de zomer hout bestellen, maar geen grote voorraad kunnen opslaan.  Of het zijn mensen die meer stoken dan verwacht of laat zijn met hun bestelling.

Helaas kunnen we niet altijd, niet het hele jaar door, natuurlijk gedroogd hout leveren. Dat is de reden dat wij ervoor hebben gekozen om tijdelijk hout in te kopen dat is een oven is gedroogd. Gelukkig hebben we een goede kwaliteit hout gevonden bij een betrouwbare partner.

Het gaat om eikenhout in blokjes van 25 cm lang, dus iets korter dan je van ons gewend bent. We hebben de blokjes uiteraard zelf getest: ze branden prima. Omdat het hout is goed droog is, is er sprake van een prima en dus schone verbranding. Belangrijk, want niet alleen zorgt dit voor veel warmte, maar het voorkomt ook rook- en stankoverlast in de buurt.

Het oven-gedroogde hout is wat duurder dan ons eigen, natuurlijk gedroogde hout. Dat komt doordat het hout is op zichzelf al wat duurder is, maar ook het stoken van de oven kost geld.

We hopen op jullie begrip: we hebben deze keus gemaakt om toch iedereen, ook in deze winter, van droog haardhout te kunnen blijven voorzien.

We wensen jullie hele gezellige kerstdagen en een mooie jaarwisseling. Heel veel stookplezier en een warm en sfeervol 2024 gewenst!

Update oven gedroogd haardhout

In de vorige blog noemde ik een betrouwbare partner voor ons oven-gedroogde hout. Helaas blijkt dat hij ons toch niet continu kan leveren. Daarom hebben we besloten om  het ons zelf-gekloofde haardhout te laten drogen in de oven. Net zoals we dat enkele jaren geleden hebben gedaan.

Afgelopen week hebben we kratten met eiken- en essenhout naar de oven gebracht, dat nu staat te drogen. De oven wordt gestookt op houtkrullen en gaat niet speciaal aan voor ons haardhout. Er wordt namelijk standaard pallet- en timmerhout in gedroogd en de lege plekken in de oven worden opgevuld met onze kratten. Meestal staat het hout er 5 dagen in. Dan is het goed droog en kunnen we het bezorgen.

We zijn erg blij dat we nu weer ons eigen product kunnen bezorgen, zolang er nog vraag is naar droog, mooistookhout

Willen jullie op de hoogte blijven van onze actuele voorraad, houd dan de pagina Prijzen op onze website in te gaten. Of kijk op onze Facebook of Instagram pagina .

Met warme groet,

Paul en Jet

×