Wat leuk dat u (weer) de tijd neemt om onze blog te lezen! Het is inmiddels eind september en het stookseizoen 2019/2020 staat alweer voor de deur. We hebben een drukke zomer achter de rug. Van onze voorjaarsaanbieding is heel veel gebruik gemaakt en ook gedurende de zomer liep het mooi door en hebben we zeker niet stil gezeten.
We hebben volop gezaagd en gekloofd en dit was dan ook wel hard nodig want het ging behoorlijk hard met onze voorraad.

Onze houtsoorten zijn beuken, eiken en essen. Deze houtsoorten zijn harde houtsoorten en geven veel en fijne warmte in uw openhaard of houtkachel. Doordat het een harde houtsoort is, brandt het hout traag en dus zeer lang. Ons essen hout is op dit moment uitverkocht maar wij kunnen nog wel beuken en eikenhout leveren.

In het verleden werd de houtkachel ook wel “de allesbrander” genoemd, maar deze tijd ligt achter ons. We kunnen en mogen niet alles verbranden. Het is zeer belangrijk dat u droog en schoon hout stookt zodat de overlast zo min mogelijk is. Om meer uitleg te geven over het stoken van hout en alles wat hierbij komt kijken organiseren wij Stookavonden. Onder het genot van een hapje en een drankje laten wij zien hoe u de kachel het beste aan kunt maken, hoe het hout de meeste vlam vat en kunnen wij uw eventuele vragen beantwoorden.

Handig om te weten

  • Ook dit jaar bieden wij weer onze stapelservice aan. Dit houdt in dat wij voor €15 per kuub het hout stapelen in uw houthok.
  • Bezorgen in een straal van 20 km rondom Lochem is gratis. Daarbuiten hoort u tijdens de bestelling wat de kosten voor het bezorgen zijn.
  • Wij hebben aanmaakhout en aanmaakblokjes. Dit kunt u los verkrijgen maar ook in een compleet pakket inclusief stookhout.

En tot slot, wat u niet moet vergeten is dat het erg belangrijk is dat uw rookkanaal geveegd is voordat u weer start met stoken! En dat, uiteraard, uw houthok (weer) goed gevuld is!

Warme groet,
team Mooi Stookhout

×